Joukkuevoimistelu

Haluatko mukaan joukkuevoimistelun joukkueisiin? 

Joukkueet ottavat mukaan uusia voimistelijoita joulu-tammikuun aikana. Joukkuevoimistelun kevätkausi alkaa 8.1.2024. Joukkuevoimistelusta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä seuran sähköpostiosoitteeseen heinolanvoimisteluseura@gmail.com ja sopia kokeilutreenit joukkueiden harjoituksiin. Järjestämme myös avoimia treenejä, joissa pääsee tutustumaan seuran joukkueisiin ja joukkuevoimisteluun lajina. 

Seuran joukkueet ja ikäjakauman löydät alta, sekä linkit joukkueiden omille sivuille.

MITÄ ON JOUKKUEVOIMISTELU?

Joukkuevoimistelu on urheilulaji, jonka juuret ovat suomalaisessa naisvoimistelussa. Laji kehittää voimaa, koordinaatiota, nopeutta, vartalonhallintaa sekä liikkuvuutta. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on musiikkiin sommiteltu kokonaisuus, jossa yhdistyvät vaadittavat vaikeusosat ja taiteelliset elementit, jotka kruunataan eläytymisellä ja ilmaisulla. Ohjelma sisältää monipuolisesti erilaisia vartaloliikkeitä, hyppyjä, tasapainoja, käsi- ja jalkaliikkeitä, sekä askelsarjoja. 

Alle 12-vuotiaiden lasten sarjoissa kilpaillaan vain yhdellä sarjatasolla ikäluokissa 8-10-vuotiaat ja 10-12 vuotiaat. Alle 12-vuotiailla on myös mahdollisuus esiintyä Voimistelun Stara-tapahtumissa, joissa joukkueita ei laiteta paremmuusjärjestykseen.

Yli 12-vuotiaat kilpailevat SM-, kilpa- tai harrastetasolla ikäluokittain. Heinolan Voimisteluseuran joukkueet kilpailevat yli 12-vuotiaina pääasiassa harrastesarjassa, jonka ikäluokat ovat 12-14-vuotiaat, 14-16-vuotiaat, 16-20-vuotiaat ja yli 18-vuotiaat. 

Lasten sarjoissa (alle 12v), sekä kilpa- ja harrastesarjassa kilpaillaan kevätkaudella vapaaohjelmalla ilman välinettä ja syksyllä välineohjelmalla. Joukkuevoimistelussa käytettäviä välineitä ovat naru, pallo, vanne, keilat ja nauha.

Lue lisää joukkuevoimistelusta Voimisteluliiton sivuilta

Joukkueet, syksy 2023:

Lyyra, 2015-2016-syntyneet

Kosmos, 2013-2014-syntyneet

Violet, 2009-2012-syntyneet

Desiré, 2005-2008-syntyneet